Április

 2010.05.03. 20:56

Hát gondoltam, hogy ez lesz. A kezdeti lelkesedés egy picit alábbhagyott ezért most 1 posztba próbálom belesűríteni egész áprilist. Amúgy nagyon durva, hogy már 2 hónapja itt vagyok.

Bulik

Kb ugyan az, ami márciusban volt. Minden kedden Flanagans, ami szar mert tömve van és néha még a zene is undorító, de hát kötelező :). Csütörtökönként Efferino, ami most, hogy már az udvaron is lehet ülni sokkal jobb. Havonta vagy kéthavonta van igazi party is itt a faluban. Eddig 2 Kapellenpartyn voltam. Az első héten volt egy, ami nem volt nagy szám, viszont a második már nagyon jó volt. sokat segít, hogy már ismerem az embereket. Volt 1 nagy Menza-party is áprilisban. Azt hittem, hogy egy nagyobb szabású kari buli lesz, de ez kicsit több volt annál. Egyrészt jó volt mert végre volt helyünk táncolni, lehetett rendelni, beszélgetni meg ülni is. Volt 5 tánctér: house/techno, 80as évek, 90es évek, rock, trashpop. Viszont másrészt meg nagyon német volt. 3 ellenőrzésen kellett átmenni mire bejutottunk: táskatúrás, motozás, Annától elvették a sprays deoját is csak azt nem értem miért. Nem pénzzel lehetett fizetni hanem bonokkal, amit 1 helyen tudtunk megvenni és még a pohár megszerzéséhez is külön bon kellett. Ezért nem is tudtuk letenni a poharunkat mert csak azt visszaadva tudtunk újat venni. Mindegy ezeket a kis hülyeségeket leszámítva az egyik legjobb buli volt. A Vortrinkenek általában amúgy jobbak mint maga a bulik.

Húsvét vasárnap nálam volt ünneplés. Mindenki hozott valami kaját, én főztem sonkát. Kurva jó volt kell még ilyet csinálni.

Kirándulások

A húsvéti szünetben voltunk Aachenben meg Münsterben. Mindkettő szebb, mint Köln, ami azért nem nehéz. Ezek sem azok a mesevárosok, de azért szépek. Aachenből átmentünk Hollandiába egy kis faluba. Innen felmentünk Hollandia legmagasabb pontjára-321 m (haha) és itt van a 3 határ, Németország, Belgium és Hollandia találkozási pontja. Vicces egyszerre 3 országban lenni. Voltam Justynával, alias Dr Szöszivel és másik 2 lengyel lánnyal Brüsszelben. Vagyis elmentünk Maastrichtbe, Brüsszelbe és Antwerpenbe is. Maastricht szép, a hollandok tudnak építkezni vagy legalább is várost rendezni. Csak a nyelvük elég csúnya. Antwerpen nem volt nagy szám, de lehet h csak azért nem jött be, mert szar idő volt. Viszont Brüsszel.... Imádom, az új szerelmem. Szinte mindenkitől csak rosszat hallottam róla de nem értem miért. Szép, multikulti, sok park, sokféle ember, egészen rendben van de nem steril (igen néha egy kicsit koszos) jó a kaja, jó a sör és a gofri....  A szüleim meglátogattak a múlt héten. Velük is elmentünk Maastrichtba és Brüsszelbe is. Na meg Bruggesbe, Gentbe és Amszterdamba is. Belgium tetszett nekik is meg Maastricht is viszont Amszterdamtól nem ájultunk el. Szép, szép meg aranyosak a csatornák, viszont nagyon sok a turista, a biciklisek, és egyforma az egész. Nem rossz hely, de azért 1 hétnél tovább nem hiszem, hogy el tudnám viselni. Ja a coffeshopok kurvajók nekem meg jófej szüleim vannak :P Most pénteken megyek vissza Amszerdamba a lengyel lányokkal. Kicsit jó lesz.

Suli

na hát erről sok jót azért nem tudok mondani. Véget ért a német tanfolyam aminek sztem egyetlen értelme a szocializáció volt. Elkezdődtek a pszichós óráink is. Van 1 kötelező kurzusunk erasmusos diákoknak. Annával azt reméltük, hogy itt majd megismerkedünk a mindenféle érdekes országból érkezett jófej kar-, és szaktársainkal. Na hát kurvára nem. 1. Van a karon 4 lány Luxemburgból akik nem élvezik egy kicsit sem az ittlétet merthogy nekik kötelező 1 félévet külföldön tanulni. Azért választották Kölnt, hogy minden héten haza tudjanak menni. Van 2 török lány ők egész aranyosak. Ott van Montse aki spanyol, vagyis mallorcai aki szintén jó fej ráadásul ő még efferenben is lakik. Aztán van 2 lány a maastrichti egyetemről. Akik igazából németek csak Hollandiában tanulnak. Igen bazdmeg hazajöttek erasmusolni. mi ezen kicsit kiakadtunk. és csak ők ketten tanulnak pszichót. Azóta a többi karon tanuló külfik is felvették ezt az órát így legalább a társaság jobb lett. Az óra amúgy elég unalmas a tanár meg egy kis balfasz. A pszichós órák kb olyan unalmasak mint otthon, de azért van jó is pl a munkapszichós óránk. Lesz 1 vizsgám, 4 kiselőadást kell tartanom és 3 beadandót írnom. Talán minden menni fog. A pszichós tanáraink jó fejek csak picit önállótlanok. Az első órán elmondtuk nekik, hogy nekünk év végén jegyet kell kapnunk azt számítják be otthon. Erre mindegyiknek (kivéve a kurvajóarc Phd hallgatóknak) az volt a reakciója, hogy majd megkérdezik az oktatásszervezést. Persze ott elmondták nekik, hogy nem elég ha csak megtartjuk a kiselőadásunkat, amit a többiek is, nekünk még 1 beadandót is kell írnunk. Túléljük de istenem!!!. Legalább teljesen megbizonyosodtam, hogy az ELTE nem is olyan rossz hely.

Magyar buli

Tegnap volt. régóta szerveztük, csak várni kellet a szüleim pilota keksz, túró rudi és szifon szállítmányára. Főztünk gulyást csináltunk fényt, bebaszattuk a népet. Jó kis este volt :)

Az első látogatóm Jimmy volt.:))))) Cicával és Kárpáti Zolival ugrottak be hozzám Párizsból hazafelé. Főztem nekik spagettit itattam velük kölscht, másnap ettünk a menzán meg bevásároltunk jóféle német csokikból és piákból. Hoztak nekem 1 doboz Sopronit meg egy kis házipáleszt. Kösz srácok!

A bejegyzés trackback címe:

https://theworldaccordingtokari.blog.hu/api/trackback/id/tr761972158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása